۱ اسفند ۱۳۸۷، ۱۳:۲۶

الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت/

پیشرفت جامعه در بستر توسعه اجتماعی محقق می‌شود

پیشرفت جامعه در بستر توسعه اجتماعی محقق می‌شود

رئیس هیئت مدیره مؤسسه فرهنگی توسعه اجتماعی با اشاره به اینکه پیشرفت جامعه در بستر توسعه اجتماعی محقق می‌شود، گفت: این توسعه در شرایطی به دست می‌آید که تمدنی نو در جامعه شکل گرفته باشد .

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر سید جعفر مرعشی عضو هیئت علمی دانشگاه و رئیس هیئت مدیره مؤسسه فرهنگی توسعه اجتماعی طی سخنانی با عنوان "مؤلفه های الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت" در همایش "الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت" با اشاره به اینکه بالاترین رکن اداره کننده نظام ولایت فقیه است، اظهار داشت: مفاهیم، ادبیات و نظریه پردازی انجام شده پذیرای اعمال ولایت از سوی ولی فقیه نیست.

مرعشی یادآور شد: در قانون اساسی ولی فقیه عهده دار سیاستهای نظام است و اصلی ترین مسائل مورد توجه او قرار می گیرند. ولی فقیه متعهد به تکامل الهی جامعه است. این تعهدی است که ولی فقیه در زندگی خود به آن التزام دارد .

وی تصریح کرد: اگر جامعه امری حقیقی نباشد، برنامه ریزی درباره آن صورت نمی گیرد. اگر مفهومی اعتباری باشد برای تشکیل حکومت و انقلاب نمی توان برنامه ریزی کرد. بنابراین ولایت نیز امری حقیقی است. پس تمایلات باید حول محوری هماهنگ باشند که به سمت مقاصد اجتماعی که از تکامل اجتماعی جامعه برمی خیزد و نقش محوری در جهت گیریهای اجتماعی دارا است، حرکت کند. حرکت به سوی مقاصد اجتماعی خود به خودی نیست. این حرکت باید منظم شود، برنامه و الگویی اولیه برای برقراری چنین جامعه ای نیاز است.

مرعشی با اشاره به مفهوم پیشرفت، الگوی پیشرفت و ملاک اسلامیت آن تصریح کرد: پیشرفت جامعه در بستر توسعه اجتماعی صورت می گیرد و این توسعه در شرایطی به دست می آید که تمدنی نو در جامعه شکل گرفته باشد. ما در برهه ای از زمان و نقطه ای از مکان در جهان قرار گرفته ایم که به آزمایشگاهی برای به کارگیری همه ادبیات متفکران و اندیشمندان بشر تبدیل شده ایم.  

وی یاد آور شد: بشر امروز با لمس ناکامیهای گذشته بلوغ لازم برای دستیابی به وضعیت جدید را پیدا کرده است. جهانی که عدالت در آن نهادی شود و روابط اجتماعی به منزله صورت تحققی، عینی ولایت الهی در جامعه شکل گیرد. صورت عینی، صورتی است که الله معنای تحقق اجتماعی پیدا کند. بشر با تکامل مادی نمی تواند تمایلات گوناگون را به وحدت برساند.

مرعشی با اشاره به عناصر اصلی الگوی اسلامی پیشرفت، سه متغیر اصلی برای ساماندهی پیشرفت را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: متغیر اول صیانت اجتماعی است که متغیر اصلی و محوری محسوب می‌شود. بعدی متغیر پرورشی پیشرفت است که به آن عدالت اجتماعی می گویند و متغیر فرعی است. متغیر سوم متغیر رفتاری پیشرفت است که اعتماد اجتماعی نامیده می شود.

وی در ادامه گفت: صیانت اجتماعی، عدالت اجتماعی و اعتماد اجتماعی سه متغیر هستند. در نظام ما عزت هدف جمهوری اسلامی ایران است که عزت، حکمت و مصلحت را رهبری مطرح کردند. بنابراین صیانت و مصون بودن جامعه از هر آسیبی مهمترین متغیر است. شاخصه آسیب پذیری نظام اجتماعی ما نفوذ روحیه دنیاپرستی در میان افراد جامعه است که باید مورد مراقبت قرار گیرد.

کد خبر 836756

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha